Fyra Instalcobolag i norskt samarbetsprojekt

Instalco har genom fyra dotterbolag fått ett totaltekniskt uppdrag vid nybyggnation av en fastighet i Vinstra norr om Lillehammer. Fastigheten ska inrymma en kontorslokal för Polisen och en affärslokal för thansen.

Uppdraget innefattar projektering, automation samt installation av el, ventilation och VS. De fyra Instalcobolagen är Haug og Ruud VVS, Bakke El installasjon, Istech och Intec. Beställare är O. Drage Entreprenør AS.

- Vi är mycket stolta över detta gemensamma uppdrag där vi till kunden kan leverera ett totaltekniskt upplägg genom Instalco, säger Sigbjörn Dalseghagen, vd på Haug og Ruud VVS.

I projektet är Haug og Ruud VVS är huvudentreprenör och ansvarig för installation av ventilation och VS. Bakke El-installasjon har elentreprenaden medan Istech ansvarar för utförande av automationstjänster, central driftskontroll och teknisk koordinering medan Intec har projekteringsansvaret.

Projektet för Instalcobolagen omfattar bland annat projektering och installation av el, ventilation, värme och sanitet, bergvärmesystem, värmepumpsanläggning, golvvärme, radiatorer samt komplett automation och styrning av samtliga installationer.

Projektet startar omgående och ska vara klart i september 2025.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland