Hög efterfrågan på effektiva energilösningar

I Finland görs en statlig satsning på att stödja energieffektiva lösningar vid nybyggnation av fastigheter. Instalcobolaget LVI-Urakointi Paavola är ett av de företag som bidragit till satsningen genom ett större lägenhetsprojekt i Pasila i Helsingfors.

LVI-Urakointi Paavola har till kunden Evälahti Oy utfört omfattande installationer av bergvärme, vatten, ventilation, automation och kylsystem.

– I Finland är det allt fler som investerar i energieffektiva lösningar. Staten ger ekonomiskt stöd till fastighetsägare och andra som vill installera sådana lösningar. Under de senaste åren har energieffektiva enheter och system utvecklats avsevärt. I just det här projektet har utmaningen varit den mycket höga tekniska nivån med värmeåtervinning, geometriska system och ett mycket mångsidigt automationssystem, berättar Mikko Nokelainen, vd, LVI-Urakointi Paavola.

När Mikko Nokelainen ser i backspegeln ser han en exceptionell utveckling när hela Europa plötsligt ställdes inför en energikris. I det sammanhanget är LVI-Urakointi Paavola ett företag som ligger rätt i tiden.

– Vi har alltid arbetat med olika typer av energilösningar som till exempel ventilationssystem för värmeåtervinning, produkter som förbrukar lite vatten, energieffektiv ventilationsutrustning och bergvärmesystem. Vi har som ambition att det här projektet ska certifieras som ett Hållbarhetsklassat Instalco¬projekt, kanske blir det det första Hållbarhetsklassade projektet i Instalco Finland.

LVI- Urakointi Paavola erbjuder VS-installationer samt ventilationsarbeten i främst Helsingfors med omnejd. Några av de större projekten de senaste åren som de varit delaktiga i är Finnair Air Cargo Center, Remeo återvinningsanläggning, Esbo köpcentrum och Gasum biogasanläggning.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland