Ulf Bergquist, Daniel Nihlén, Thomas Nihlén, Håkan Andreasson och Gustaf Larsson Ernefelt.

Instalco tar position inom gatubelysning

Instalco förvärvar Nihlén Elmontage AB i Göteborg och tar därmed position inom området installation av gatubelysning. Bolaget hade det senaste verksamhetsåret en omsättning på cirka 83 miljoner.

Nihlén Elmontage grundades 1980 och är ett familjeföretag som främst fokuserar på installationer av gatubelysning och laddboxar för el- och laddhybridbilar. Bolaget som har 18 anställda är verksamma i Göteborgsregionen och har huvudkontor i Askim.

- Med förvärvet tar vi plats inom segmentet gatubelysning och får ökad exponering mot installation och försäljning av laddboxar. Nihlén är ett mycket välrenommerat bolag med gott rykte och lång historik som kommer att passa bra in i affärsområde Väst, säger Ulf Bergquist, affärområdesansvarig Instalco Väst.

Sedan 2007 är Nihlén gatubelysningsentreprenör åt Trafikkontoret Sydvästra Göteborg och Södra Skärgården och ansvarar där för nyinstallationer och drift av cirka 33 000 lyktstolpar. Nihlén är även driftentreprenörer för gatubelysning i Ale Kommun. Bolaget arbetar även till viss del med elinstallationer i fastigheter.

- Vi ser fram emot att bli en del av Instalco och vara med och bredda utbudet i affärsområde Väst. Instalco är en naturlig part för oss för att gå vidare och utveckla vårt företag, säger Daniel Nihlén, vd på Nihlén Elmontage.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Nihlén Elmontage AB med tillträde 17 juni.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland