Kontorskomplexet Construction City med 11 våningar på totalt över 100 000 kvadratmeter ska innehålla 4 500 arbetsplatser. Illustriation: Construction City.

Instalcobolag i uppdrag i Construction City i Oslo

Instalcobolaget Lysteknikk Elektroentreprenør AS har fått uppdrag gällande projektering och installation av el vid nybyggnation av kontorsbyggnaden Construction City i Oslo.

Projektet har ett uppskattat totalt ordervärde för Instalco om cirka 250 miljoner norska kronor. Projekteringen har pågått sedan 2022 och installationerna som nu påbörjats ska vara färdigställda 2025. Beställare är norska AF Gruppen.

Byggnaden Construction City i Oslostadsdelen Ulven ska bli en samlingsplats för norska bygg-, anläggnings- och fastighetsbranschen. Kontorskomplexet med 11 våningar på totalt över 100 000 kvadratmeter ska innehålla 4 500 arbetsplatser. Construction City ska också fungera som ett utbildnings- och kompetenscentrum.

– Vi är stolta över att vara en del av den här enorma byggnationen i Oslo. Vi har stor kompetens och lång erfarenhet från sådana här komplexa projekt där utmaningen i det här fallet är storleken, säger Morten Haug, vd på Lysteknikk

Projektet blir hållbarhetscertifierat
Lysteknikk i Oslo är en totalleverantör av tjänster inom elområdet med specialistkompetens inom datacenter och säkerhet. Bolaget genomför större projekt åt den offentliga och privata sektorn samt mindre eftermarknads- och serviceuppdrag. Verksamheten är indelad i fyra grenar; Projekt, Datacenter, Service och Säkerhet.

Projektet Construction City kommer att utföras i enlighet med BREEAM Excellent.

Construction City är inte det enda storkontraktet som Lysteknikk varit inblandade i. Återuppbyggnaden av tidigare skadade delar i Regeringskvarteret och kontorsbyggnaden Økern portal på 67 000 kvadratmeter är två andra storprojekt i Oslo som varit viktiga för bolaget. Tillsammans har projekten gett Lysteknikk värdefull erfarenhet av stora projekt. Och en god visibilitet över orderboken.

– Jag säger till mina grabbar: Nu är vi i högsta ligan, men vi måste fortsätta vara hungriga, och inte sluta utvecklas, säger Morten Haug till Sinusmagasinet.no. Morten är vd på Lysteknikk medan Øyvind Faye är avdelningschef och projektledare för projektet Construction City.

– Vi är både ödmjuka och stolta över att få ett så stort uppdrag.

– Vi började planera för mer än ett år sedan och nu har vi inlett produktionen. Det är ett omfattande arbete och resursmässigt kommer 80 till 100 personer från oss att vara inblandade som mest, berättar Haug för Sinusmagasinet.no.

Ett av Norges största byggprojekt
Den så kallade glashallen, som kommer att ligga mitt i byggnaden Construction CIty, har en takhöjd på 35 meter ska erbjuda interaktion mellan olika mötesplatser, sociala zoner, ett auditorium med plats för 200 personer, caféer, restauranger och affärer. Utanför den centrala glashallen sträcker sig sex flyglar med kontorsytor och gemensamma interaktionsytor, mötesrum, sociala ytor, träningscenter och en skybar.

Construction City ska stå klart vid Ulven i Oslo 2025 och mäter 103 000 kvadratmeter – vilket gör det till ett av Norges största byggprojekt.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland