Installationsprojekt öppnade vägen in i Norge för HP Weldning

Instalcobolaget HP Welding avslutade innan sommaren ett större projekt i Norge åt kunden Norske Skog. Projektet har inneburit att HP Welding nu öppnat en filial i Norge.

Norske Skog har vid sitt pappersmassabruk i Skogn utanför Trondheim investerat i en ny massaproduktionslinje med en maskiner och utrustning från ett nedlagt pappersbruk i Sverige. Uppdraget för HP Welding har varit tillverkning och installation av ledningar för ånga och vatten som kopplats in i en ångomformare i bruket.

- Det här är ett stort steg in på den norska pappers- och massamarknaden för oss på HP Welding, där vi ser att våra tjänster gällande avancerade svets- och montagearbeten efterfrågas. Vi har numera en filial i Norge vilket gör allt lättare med den här typen av projekt. Vi är mycket glada och stolta över samarbetet med Norske Skog och möjligheten att få vara en del av det här projektet, säger Rickard Långh, vd på HP Welding.

Den nya massaproduktionslinjen på Norske Skogs bruk görs för ökad produktionskapacitet för tidningspapper samt för att minska koldioxidutsläpp och avfall till deponi.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland