Minskat klimatavtryck i framtidssäkrad anläggning

När Instalcobolaget Bakke El-installasjon AS var klar med installationen av solceller och nya system för värme, ventilation och belysning minskade energiförbrukningen i anläggningen med 37 procent. Norengros Johs Olsen var kunden som var mer än nöjd med resultatet.

Norengros Johs Olsen är Norges största leverantör av förbrukningsvaror inom privat och offentlig sektor. Bland produkterna finns bland annat kontorsmaterial och möbler. Under 2023 har de renoverat och uppgraderat sina lagerbyggnader i norska Gjøvik.

Energibesparingen som åstadkoms i projektet är omfattande. Årsförbrukningen i lagerbyggnaderna minskar från cirka 1 355 000 till cirka 855 000 kilowattimmar motsvarande 37 procent. Solcellerna står för 15 procent och nya system för ventilation, styrning, värme och ny LED-belysning som ersatte gamla lysarmaturer ger en energibesparing på 22 procent.

– Det viktigaste som jag vill lyfta fram i det här projektet är att vår kund nu har en framtidssäkrad anläggning. De har fått ner den totala energiförbrukningen och minskat sitt klimatavtryck rejält, säger Reidar Gjermundrød, projektledare på Bakke El-installasjon AS.

– Norengros är en relativt ny kund för oss och det finns stor potential till fler uppdrag i framtiden, fortsätter Reidar Gjermundrød.

Att Norengros valde Bakke menar Gjermundrød beror på Bakkes genomarbetade helhetsförslag, från idé till slutprodukt. 

– Jag uppskattar att vi hade en mycket konstruktiv dialog med kunden genom hela projektet.

Även Instalcobolaget Haug & Ruud i Lillehammer var med i en del i projektet och ansvarade för installation av den nya ventilationsanläggningen. Hela projektet var klart och invigdes i början av sommaren samtidigt som Norengros firade sitt 100-årsjubileum.

Bakke El-Installasjon är specialiserat inom stark- och svagströmsinstallationer, med ett brett tjänsteerbjudande inom el och teknisk utrustning. Bolaget har verksamhet mot både privat och offentlig sektor.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland