90-åringen ordnar elförsörjningen åt Lidingöloppet

Anrika Lidingö Elektriska fyller 90 år 2023. Under jubileumsåret levererar Instalcobolaget för första gången tjänster till Lidingöloppet – världens största terränglopp.

Lidingö Elektriska har nyligen tecknat ett samarbetsavtal med Lidingöloppet, som innebär att bolaget nästkommande tre år kommer att förse terrängloppet med el, mest tillfällig i samband med när Lidingöloppet arrangeras i slutet av september.

Men Lidingöfirman ska, förutom en provisorisk matning, även utföra underhållsarbeten och långsiktiga elarbeten, där Lidingöloppets befintliga fasta elnät underhålls. På vissa sträckor är elnätet eftersatt.

– Vi ska både få ut tillfällig och permanent kraft från fasta skåp. Och vi ska även bygga ut deras stamnät på sikt, komplettera med flera fasta abonnemang och bygga ut deras fiber, berättar Jimmy Eriksson, arbetsledare Lidingö Elektriska.

Lidingö Elektriska har även skrivit ett kontrakt med motionsloppet Blodomloppet, som också det arrangeras av Lidingöloppet. Där kommer bolaget att utföra liknande arbeten som på Lidingöloppet, fast i mindre skala.

En av utmaningarna med Lidingöloppet är att se till att kraften fördelas på rätt sätt utifrån behov av förbrukning. Det behövs olika mängd kraft på olika delar av området, längst med banan och från start- och målområdet. Den som ansvarar för beställningen av jobbet på Lidingöloppet har mycket bra koll och är strukturerad. Jag uppskattar att ha beställare som tänker långsiktigt, säger Jimmy Eriksson.

– Lidingöloppet är en folkfest, ett stort jippo, med otroligt mycket folk på plats varje år. Därför är loppet en bra reklampelare för oss där vi syns med vår logga och företagsnamn.

Arbetet med Blodomloppet startade några dagar innan loppet, som arrangerades 13-14 juni i Stockholm. Även inför Lidingöloppet kommer arbetet att starta några dagar innan själva loppet. Lidingöloppshelgen arrangeras den 22-24 september.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland