De två finska bolagen Uudenmaan LVI-Talo och Uudenmaan Sähköteknikka JP går in i Instalco-gruppen

Instalco ser attraktiva möjligheter att växa i Finland och stärker sitt erbjudande genom förvärv av Uudenmaan LVI-Talo, verksamma inom VS och ventilation, samt elbolaget Uudenmaan Sähköteknikka. Tillsammans med det sedan tidigare förvärvade Voltmen får Instalco en bred plattform i Finland att kunna erbjuda konkurrenskraftiga multidisciplinära lösningar.


VS- och ventilationsbolaget Uudenmaan LVI-Talo Oy har idag cirka 50 anställda och omsätter cirka 120 mkr. Elbolaget Uudenmaan Sähköteknikka JP har cirka 35 anställda och omsätter cirka 45 mkr.


-Vi har länge önskat att stärka vår närvaro i Finland och den expansiva Helsingforsregionen. Med LVI-Talo och Sähköteknikka får vi kompetens inom VS, ventilation och el. Båda företagen har vuxit med god lönsamhet och har företagskulturer som passar Instalco. Vi välkomnar dem in i gruppen, säger Per Sjöstrand, VD för Instalco.


Grundarna och de tidigare ägarna av Uudenmaan LVI-Talo och Uudenmaan Sähköteknikka JP, Pekka Järvinen, Ari Jokelainen och Kari Kettunen respektive Juha Pekonen, kommer att jobba kvar inom sina respektive firmor och blir även delägare i Instalco.


-Vi tycker att Instalco har en spännande affärsmodell som passar bra för LVI-Talo. Vi får behålla vår personliga profil, men får stöd av en central organisation och kan ta del av den stora kompentensen inom koncernen, säger Pekka Järvinen, VD för Uudenmaan LVI-Talo.


-Vi ser en möjlighet i att växa och utvecklas tillsammans med Instalco. Det finns en stor kompetens och entreprenörsanda inom koncernen att ta lärdom av. Bolagets verksamhet och projekt kommer att fortsätta i samma höga kvalitet, säger Juha Pelkonen, VD för Uudenmaan Sähköteknikka JP.


För ytterligare information:
Per Sjöstrand, VD Instalco, + 46 707 245 149, per.sjostrand@instalco.se
Pekka Järvinen, VD Uudenmaan LVI-Talo Oy, +358 975 301 02
Juha Pelkonen, VD Uudenmaan Sähköteknikka JP Oy, +358 400 488 503

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland