Instalco installerar i ny byggnad av Södersjukhuset i Stockholm som klassas som "Miljöbyggnad Guld".

Energieffektivisering av fastigheter

Inom alla Instalcos projekt är målsättningen att bidra till ökad samhällsnytta. Instalcos VD och koncernchef Per Sjöstrand föreläste nyligen om trenderna inom detta område vid Stockholm Corporate Finance kapitalmarknadsdag med temat ”Energieffektivisering av fastigheter”.

- Ambition är hela tiden att hjälpa kunden att minska sin miljöpåverkan med lägre energiförbrukning och ökad hållbarhet. Generellt noterar vi en fortsatt stabil installationsbransch med ökad efterfrågan på energieffektiva lösningar och ökade krav på hållbarhet, sa Per Sjöstrand vid seminariet.

Exempel på områden där Instalco bidrar till energieffektivisering är installationer av solceller, värmepumpar, värmeväxlare, LED-belysning, laddstationer, luftrenare samt energisparprogram och fastighetsautomation.

Under det senaste året har Instalco bland annat bytt till energisnål LED-belysning i Saab-Arena i Linköping och Scaniarinken i Södertälje, bytt till enerigsnålare kylsystem i en mängd livsmedelsbutiker i Stockholm, byggt hus i massivträ i Norge och installerat energibesparande kondensturbiner på pappersmassabruk.

Vid seminariet pratade Stockholm Corporate Finance VD Otto Rydbeck om vikten av hållbarhet, energieffektivisering och förnyelsebar energi. Bland åhörarna fanns portföljförvaltare och investerare med fokus på investeringar i företag som minskar klimatpåverkan och som via nya teknologier eller tjänster bidrar till ett bättre och hållbarare samhälle.

- Det är viktigt för det totala resultatet i byggprocessen att vi som installationsföretag får komma in tidigt i planeringen så att vi kan komma med de rätta hållbara förslagen och lösningarna för energieffektivisering. Det är det vi kallar ”early envolvement” och där har vi en enorm erfarenhet, betonade Per Sjöstrand.

Webbsändningen av Per Sjöstrands föreläsning om energieffektivisering av fastigheter kan ses i efterhand:
https://tv.streamfabriken.com/2018-11-30-instalco

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland