Fem Instalcobolag i gemensamt biogasprojekt

Fem Instalcobolag har fått ett gemensamt uppdrag att leverera projektering och installation av el, VS och ventilation vid bygget av en ny biogasanläggning i Östersund. Beställare av projektet är Purac.

Det är Instalcobolagen Sydsvenska Elanläggningar, Intec, RP Montage, Optimal ventilation och TC-Kraft som gått samman för leverans av tjänster i projektet.

- Nyckeln till att vi fått det här uppdraget är att vi med långa och goda kundrelationer har kunnat presentera en helhetslösning till kunden vilket var precis det som de letade efter, säger Peter Hermansson, affärsområdesansvarig Instalco Norr.

Det är Östersunds kommun som genom sitt bolag Biogas i Jämtland-Härjedalen AB nu ska uppföra en biogasanläggning utanför Östersund. Här ska matavfall omvandlas till både energi och näring i form av fordonsgas och biogödsel till lantbruksverksamhet.

De fem Instalcobolagen i projektet återfinns inom tre olika geografier och affärsområden inom Instalco. Det totala ordervärdet för Instalco uppgår till cirka 22 miljoner kronor.

- Samverkan och korsförsäljning är en av hörnstenarna i Instalcos verksamhet. Det här är ett fint exempel på att vi kan samarbeta med många Instalcobolag med specialistkompetens i samma projekt trots geografisk spridning. Vi utnyttjar varandras kunskaper och arbetskraft på ett mycket effektivt sätt i det här fallet, säger Peter Hermansson.

Projektet har nyligen inletts och ska vara färdigställt i början av 2025.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland