Finska ULT har fullt fokus på service

Den största delen av Instalcos tjänster är tekniska installationer av el, VS och ventilation som bedrivs i projektform. En mindre del är inom området service där Instalcobolaget Uudenmaan Lämpötekniikka, ULT är ett exempel på ett bolag med huvudfokus på servicetjänster.

ULT som verkar i Helsingforsregionen är ett renodlat serviceföretag inom värme och sanitet (VS) som är specialiserat främst på underhåll i bostadsfastigheter. Huvudsakliga kunder är byggbolag, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och offentlig sektor.

- Vi har specialiserat oss på service med ett system där kunden är inkluderad i systemet och vi kan på så sätt ha ett mycket nära och väl fungerande samarbete, säger Riku Dahlström, tf vd på ULT.

ULT har ett utvecklat och digitaliserat system där arbetsorder kommer elektroniskt direkt från kunden. Beställningarna förs över till ULT:s affärssystem varifrån arbetet fördelas vidare av serviceledarna till serviceteknikerna. När servicearbetet är färdigställt skapas fakturaunderlag digitalt från servicepersonsonalens digitala arbetsredskap.

- Allt går elektroniskt genom vårt affärssystem där vi digitalt och direkt hanterar ordrar, fakturering, lagerhantering och inköp. Ingenting lämnas ofakturerat och rörmokarna lämnar direkta underlag i realtid med hjälp av mobilapplikationen.

De vanligaste serviceuppdragen handlar om rörläckage, avloppsstopp eller låga inomhustemperaturer i bostäder.

-Vi har lång erfarenhet inom VS-området och är stolta över det goda rykte vi och servicesystem har hos kunderna samt den fina stämningen vi har i företaget, säger Riku.

130 lokala företag  i Sverige, Norge och Finland