Jukka Myllylä, Robin Boheman, Janne Moilanen, Per Sjöstrand och Jarmo Korjonen.

Finskt dubbelförvärv på delvis ny marknad

Instalco har idag förvärvat två finska installationsföretag. Med förvärven tar Instalco nu position i norra Finland samt växer i Helsingfors.
De två bolagen som förvärvats är VS-företaget Pohjanmaan Taloteknikka Oy i Uleåborg och elbolaget och VIP-Sähkö Oy i Helsingfors.

- Förvärvet av Pohjanmaan är ett första steg i vår expansion och geografiska spridning utanför Helsingfors och Tammerfors. Och förvärvet av VIP-Sähkö som är specialiserade på el i bostadsproduktion är strategiskt viktigt då det är en kompetens vi tidigare saknat i Finland. Med båda förvärven ser vi en möjlighet till givande samarbeten med övriga Instalcobolag, säger Robin Boheman, affärsområdeschef Instalco Finland.

- Expansionen i norra Finland är särskilt intressant då vi inte varit representerade där tidigare. Pohjanmaan är lokalt starka i Uleåborg i Norra Österbotten men de verkar även i övriga landet, kommenterar Boheman.

Pohjanmaan Taloteknikka är specialist på VS- och sprinklerentreprenader mot byggmarknaden och industrin. Pohjanmann utför alla typer av installationer och service och kunderna utgörs till största delen av kommuner och byggföretag.

VIP-Sähkö med säte i Vanda vid Helsingfors flygplats arbetar främst med projektering och installation i lägenheter där den vanligaste storleken på projekten är mellan 30 och 250 lägenheter. Bolaget som har 45 anställda utför uppdrag i Helsingforsregionen men även i områdena kring Lahtis, Riihimäki and Hyvinkää. Kunderna består främsta av stora nordiska byggbolag som YIT, NCC, PEAB och SRV.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland