Förändringar i Instalcos management i Norge

Roger Aksnes blir ny ansvarig för affärsområde Norge. Aksnes tar över ansvaret som tidigare hades av Instalcos VD Per Sjöstrand. Samtidigt har Oskar Brustad Sjølie blivit ny VD för elbolaget Romerike Elektro.

- Vi är mycket nöjda med den här nya ledningsorganisationen i Norge. Både Aksnes och Brustad Sjølie blir viktiga krafter när vi fortsätter att stärka vår position i Norge, säger Per Sjöstrand.

Roger Aksnes har gedigen erfarenhet inom VS-branschen och är sedan 2004 VD för Instalcobolaget Andersen og Aksnes Rørleggerbedrift. Den positionen kommer han att fortsätta att ha parallellt med affärsområdesansvaret för Norge.

Huvuduppdraget som affärsområdesansvarig blir att skapa samordning mellan de norska Instalcobolagen och att driva Instalcos strategi i Norge vidare genom att bygga upp verksamheten över hela installationsområdet.

- Jag vill skapa förutsättningar för de andra bolagens VD:ar så att de ska kunna göra bästa möjliga arbete. Vi har sedan tidigare ett bra samarbete mellan Instalcos rör- och ventilationsbolag i Norge och nu ska vi även skapa ett liknande samarbete även mellan elbolagen. Att kunna jobba över gränserna är en av våra stora fördelar i Instalco, säger Roger Aksnes.

Aksnes kommer också att ansvara för att driva Instalcoskolan i Norge som startade upp tidigare i höstas. Instalcoskolan är koncernens interna skola för att vidareutbilda, behålla och attrahera kompetent personal. Ny VD för Romerike är Oskar Brustad Sjølie som tidigare har varit servicechef i företaget.

130 lokala företag  i Sverige, Norge och Finland