Foto: Granitor Enter Ställningar.

Förvärvet av Enter Ställningar slutfört

Instalcos förvärv av Enter Ställningar AB har slutförts efter godkännande från Konkurrensverket. Därmed har Instalco förvärvat cirka 970 miljoner i omsättning under det första kvartalet 2023.

- Under det första kvartalet har vi gjort tre större förvärv genom Lysteknikk, Enter Ställningar och Processus. Därutöver har vi även förvärvat tre mindre bolag genom Telepatrol, RP Montage och SMT. De är alla mycket fina och specialiserade bolag som passar utmärkt in i Instalcos affärsmodell och kultur, säger Robin Boheman, vd Instalco.

- Vi fortsätter utifrån vår förvärvsagenda att söka de främsta företagen i branschen. Instalcos ambition är att alltjämt vara den bästa ”hamnen” för entreprenörsledda bolag inom installation, industri och teknikkonsult. Vi lägger mycket stor vikt vid att coacha och vidareutveckla entreprenörens bolag och deras lönsamhet när de kommer in i Instalco, säger Robin.

- Vi är glada att nu också kunna välkomna Enter Ställningar ombord. Genom förvärvet fortsätter vi efter vår strategi att stärka industrisatsningen och med Enter Ställningar ser vi bra möjligheter till samverkan med våra övriga Instalcobolag, säger Robin Boheman.

Enter Ställningar med huvudkontor i Göteborg har cirka 120 anställda och en omsättning på cirka 340 miljoner. Bolaget har ett fullserviceerbjudande inom byggnads- och industriställningar i sydvästra delen av Sverige. Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Enter Ställningar AB med tillträde 28 mars. Förvärvet förväntas ha en marginell positiv påverkan på Instalcos resultat per aktie under verksamhetsåret 2023.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland