Fredrik Trahn ny kommunikationsansvarig på Instalco

Fredrik Trahn blir ny kommunikationsansvarig på Instalco. Trahn kommer att ansvara för extern och intern kommunikation samt mediehantering i Instalcokoncernen och dess dotterbolag.

- Vi är mycket glada över att ha Fredrik Trahn ombord på Instalco. Han har gedigen erfarenhet från medievärlden och näringslivet och kommer att bli en viktig kraft när vi fortsätter att stärka vår position inom installtionsbranschen. säger Intalcos VD Per Sjöstrand.

Instalco har en vision om att senast 2020 vara ett av Nordens tre ledande installationsföretag inom vs, el, ventilation och kyla. Kommunikationsområdet kommer att vara en central del i det arbetet.

Fredrik Trahn kommer närmast från Svenska Friidrottsförbundet där han varit presschef för friidrottslandslaget och ansvarig för förbundets övergripande kommunikation. Han har tidigare arbetat som ansvarig för media och kommunikation på läkemedelsföretaget Bristol-Meyers Squibb, varit pressekreterare på Electrolux och presschef för SEB:s sponsorprojekt i jorden runt-kappseglingen Volvo Ocean Race.

Dessförinnan har han en bakgrund som journalist, bland annat på Svenska Dagbladet.

- Bygg- och installationsbranschen utvecklas snabbt och i ett bolag av Instalcos storlek är sammanhållen kommunikation en viktig plattform för att kunna expandera. Det ska bli inspirerande att komma tillbaks och jobba i industrin med ett sånt område som gör så mycket samhällsnytta i folks vardag, säger Fredrik Trahn.

130 lokala företag  i Sverige, Norge och Finland