Gustaf Larsson Ernefelt, Örjan Hansson, Mats Andersson, Linus Änghede och Peter Hjerpe.

Instalco breddar sig inom larm och säkerhet

Instalco breddar sig inom området larm och säkerhet genom förvärv av Lincom AB. Bolaget med säte i Norrköping samt med filial i Stockholm, är specialiserade på kommunikationslösningar inom säkerhet, data och fiber.

Lincom är en komplett leverantör av säkerhetslösningar, trygghetslarm samt projektering och installation av tele-, data- och fibernät. Bolaget har 25 anställda och för verksamhetsåret 2019 uppgick omsättningen till cirka 33 miljoner.

- Vi har länge pratat om att bredda oss inom larm och säkerhet och här är Lincom ett ytterst intressant bolag med stor kunskap och hög lönsamhet. Lincom kan med sin expertis inom svagströmsinstallationer bidra till övriga bolag i Instalco, säger Peter Hjerpe, affärsområdesansvarig för Instalco Öst.

Lincom är specialister inom data- och telekommunikation och hjälper sina kunder att utveckla sin infrastruktur och tjänstelösningar inom området. Kunderna finns både inom privata näringslivet samt inom offentliga sektorn.

- Vi känner till Instalco och deras höga ambitioner. Vi ser fram emot att vara med och bidra med vår kunskap och utveckla vår verksamhet inom Instalco, säger Linus Änghede, vd i Lincom.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Lincom AB med tillträde 15 januari.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland