Instalco bygger för folkhälsan

Instalcos arbete med samhällsnytta tar sig nya former när Tofta Plåt och Ventilation blir delaktiga inom folkhälsan när ett nytt Vasaloppscenter och ska byggas i Skövde. Arbetet går under namnet Billingeprojektet med Skövde kommun som beställare.

Skövde gör en storsatsning på att utveckla Billingens fritidsområde som ett av södra Sveriges största, sommar som vinter.

Motionsspåren ska byggas ut för löpning, promenader, cykling och skidor och här ska ett av Sveriges längsta konstsnöspår på 10 km byggas.

I arbetet med det nya ”Vasaloppscentret” är Instalcobolaget Tofta Plåt och Ventilation i Lidköping med och projekterar och utvecklar.

- Självklart är vi stolta över att få vara med och projektera och installera i satsningen på Billingen. Projektet betyder mycket för folkhälsan i regionen och är ett prestigeprojekt. Vårt uppdrag blir helt ny ventilation och styrinstallation i flera byggnader som Billingecentret, Billingeportalen, Billingebadet och Billingebacken, säger Kristian Grönskog, VD på Tofta Plåt och Ventilation.

Vid Vasaloppscentret som ska bli den centrala knutpunkten i Billingens fritidsområde ska informationscenter, omklädningsrum med dusch och bastu, vallningsrum, butiker, uthyrning och restaurang byggas.

Billingen ligger i samma klimatzon som södra Dalarna vilket gör att området är relativt snösäkert och lämpar sig väl för skidåkning.

I Billingeprojektet ingår även en upprustning av det befintliga Billingebadet med tre bassänger och en stor satsning på utförsåkningsanläggningen Billingebacken. Backen ska förlängas och byggas ut med ytterligare en nedfart. Här ska även en ny gondollift byggas och knyta ihop toppen av berget Billingen med centrala Skövde.

Illustration: Skövde kommun.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland