Anders Hellström, Johan Larsson och Jimmy Eriksson.

Instalco etablerar sig i Östersund

Instalco förvärvar ventilationsbolaget OVAB Optimal Ventilation AB och etablerar sig därmed i Östersund och marknaden i Jämtland och Härjedalen.

Optimal Ventilation är ett ventilationsbolag som grundandes 2010 och har tolv anställda. Under verksamhetsåret 2017/2018 omsatte bolaget cirka 37 miljoner.

- Med Optimal Ventilation kliver vi in på ett helt nytt geografiskt marknadsområde i Östersund och Åre med omnejd där vi inte varit representerade tidigare. Optimal Ventilation är ett stabilt bolag som har många likheter med andra Instalcobolag där vi ser möjligheter till synergier och korsförsäljning, säger Johan Larsson, affärsområdeschef Instalco Norr.

Optimal Ventilation arbetar med både större entreprenader och mindre serviceuppdrag. Bolaget utför installationer, besiktningar och service och kunderna är primärt företag men man erbjuder även tjänster till privatpersoner.

Optimal Ventilation ägs av Jämtvidden AB vilket i sin tur ägs av Anders Hellström och Jimmy Eriksson. Båda är verksamma i Optimal Ventilation där de kommer att stanna i sina positioner i bolaget.

- I Instalco kommer vi in i en miljö där vi kan utveckla både bolaget och oss själva och nå en större marknad, vi ser det som ett sätt att stärka bolaget inför framtiden, öka konkurrenskraften och erbjuda våra kunder en ännu bättre produkt. Bolaget kommer att drivas vidare i samma andra och med samma namn som tidigare, säger Jimmy Eriksson, vd på Optimal Ventilation.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i OVAB Optimal Ventilation AB med tillträde 2 juli.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland