Geir Andersen, Frank Wilhelmsen och Roger Aksnes.

Instalco etablerar sig inom marinelektronik

Instalco etablerar sig inom området marin- och fartygs-el genom förvärv av norska Imes AS. Bolaget med säte i Tromsö har fokus på service och installationer inom den marina sektorn och fiskeindustrin.

Imes har ett 30-tal medarbetare och en omsättning om cirka 50 miljoner. Bolaget är specialiserade på installation och service av el och teknisk utrustning på fartyg och båtar och arbetar även mot fiskeindustrin. Uppdrag utförs både i Norge och internationellt.

- Genom Imes etablerar vi oss inom ett mycket intressant område i den marina sektorn och fiskeindustrin vilket är attraktivt i Norge. Vi ser också en möjlighet till synergier och samverkan med Instalcobolaget JB Elektro som också finns i Tromsö, säger Roger Aksnes, affärsområdeschef Instalco Norge.

Imes grundades 1981 och är idag Tromsös största aktör inom el, automation och elektronik i den marina sektorn. Bolaget erbjuder både entreprenader och service där de kan ta emot fartyg vid egen hamnanläggning.

- Att gå med i Instalco innebär en helhet för oss. Vi får ta del av Instalcos kompetens och synergimöjligheter och samtidigt kan vi dela med oss av vår spetskompetens inom den marina sidan, säger Frank Wilhelmsen, vd i Imes AS.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Imes AS med tillträde 15 november.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland