Instalco etablerar sig på ny mark i Finland

Instalco breddar sin geografiska närvaro genom att etablera sig i Kuopio i mellersta Finland. Etableringen sker genom förvärv av bolaget Kuopion LVI-Talo Oy som är verksamt inom värme, rör och luftkonditionering.

Kuopion LVI-Talo grundades 2015 och är verksamt i Kuopio i regionen Norra Savolax. Bolaget har idag ett 30-tal anställda och omsättningen för verksamhetsåret 2020/2021 var cirka 65 miljoner kronor.

Instalco har tidigare fokuserat sin verksamhet på området kring Helsingfors men breddar nu den geografiska närvaron mer och mer.

- Med förvärvet av Kuopion LVI-Talo går vi in på en ny spännande marknad i Finland där Instalco inte tidigare funnits. Kuopio och marknaden där omkring är växande och strategiskt för Instalco. Kuopion LVI-Talo har en mycket stark lokal position på marknaden och nu fortsätter vi vår expansion i Finland, säger Tero Viinikka, affärsområdeschef VS för Instalco Finland.

Kuopion LVI-Talo är specialiserad på värme-, rör- och luftkonditioneringsprojekt och utför främst entreprenad och underhållstjänster för nyproduktion, ombyggnation samt kommersiellt byggande. Bolagets kunder består främst av fastighetsägare och byggbolag.

- Vi ser fram emot att bli en del av Instalco med de möjligheter som erbjuds tillsammans med de övriga Instalcobolagen i Finland. Vi vill vara med och bygga upp Instalco i regionen kring Kuopio, säger Jarno Holopainen, vd i Kuopion LVI-Talo.

Ett av Instalcos prioriterade områden är att växa inom segmentet Övriga Norden. Instalco Finland består nu av 16 dotterbolag verksamma inom installation och service av el, värme & sanitet, ventilation, sprinkler, automation, kyla och industri.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Kuopion LVI-Talo Oy med tillträde 14 juni.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland