Instalco expanderar i Finland genom förvärv av Telefuusio

Instalco expanderar sin verksamhet i Finland genom förvärv av Telefuusio Oy, ett elinstallationsbolag i Helsingfors specialiserade inom telekommunikation.

Telefuusio grundades 2008 av Ruslan Vassiljev och har idag 28 anställda. Bolaget specialiserar sig inom telekominstallationer, såsom fiber, serverhallar och inpasseringssystem, med kunder främst inom den privata sektorn och kommersiella fastigheter. För verksamhetsåret 2016/17 omsatte bolaget cirka 35 miljoner kronor.

- Telefuusio är ett utmärkt tillskott för Instalco och kommer komplettera våra befintliga bolag i Helsingfors på ett bra sätt. Vi ser mycket goda möjligheter för mer samarbete mellan våra finska enheter och att fortsätta växa på marknaden, säger Robin Boheman, affärsutvecklingschef och affärsområdesansvarig för Finland på Instalco.

Telefuusios grundare Ruslan Vassiljev kommer kvarstå i sin roll som VD för bolaget.

- Det känns mycket spännande att bli en del av Instalcos framgångsrika grupp av bolag. Genom affären kommer vi ges möjlighet att samarbeta med de andra enheterna och samtidigt få en stabil plattform för verksamheten och våra anställda, säger Ruslan Vassiljev.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Telefuusio Oy med tillträde idag den 16 november 2017.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland