Instalco expanderar inom industri i Finland

Instalco fortsätter att expandera inom teknikområdet industri i Finland. Expansionen sker genom förvärv av Dymont Installation Oy i Kauhajoki i södra Österbotten. Bolaget har fokus på industriella och mekaniska elinstallationer och service.

Dymont, med 57 medarbetare hade det senaste verksamhetsåret en omsättning om cirka 52 miljoner kronor. Bolagets slutkunder finns främst inom skogsindustrin samt trä-, energi-, stål- och livsmedelsindustrin.

- Dymont är ett stabilt företag med god lönsamhet och som har stora tillväxtambitioner för framtiden. Tillsammans med Dymont börjar vi nu på allvar att bygga upp industriområdet i Instalco Finland, säger Sami Vanhamäki, affärsområdeschef el Instalco Finland.

Bolaget samarbetar sedan tidigare med Instalcobolaget Kyrön Sähkö och genom att bli en del av Instalco vill de fortsätta att bygga vidare på samarbetet och dela kunskap och kunder. Dymont grundades 2007 och drivs av Ari Mäkela, vd och Kimmo Keto-Aro, projektledare vilka kommer att stanna kvar i sina roller.

- Genom att bli en del av Instalco öppnas möjligheten att realisera våra tillväxtplaner tillsammans med övriga bolag i gruppen. Vi vill också vara med på resan att bygga upp industridelen i Instalco Finland, säger Ari Mäkela, vd i Dymont.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Dymont Installation Oy med tillträde 17 november.

130 lokala företag  i Sverige, Norge och Finland