Andersen og Asknes och Tekniks Ventilasjon samarbetar vid bygget av lägenhetsprojektet Meglergården og Villa P i Bekkestua i Oslo. Illustration: Lund+Slatto.

Instalco får första stora flerbolagsuppdraget i Norge

Instalco har fått sitt hittills största flerbolagsuppdrag i Norge. Det är de två Instalcobolagen Andersen og Aksnes och Teknisk Ventilasjon som har fått gemensamt installationsuppdrag i ett lägenhetsprojekt i Oslo.

Bygget av Meglergården og Villa P i Bekkestua utanför Oslo omfattar totalt 80 lägenheter med ett ordervärde för Instalco på 34 miljoner norska kronor.

- Samarbetet mellan Andersen og Aksnes och Teknisk Ventilasjon i det här projektet är ett bra exempel på Instalcomodellen som nu börjar ta riktig fart i Norge, säger Roger Aksnes, affärsområdesansvarig för Instalco Norge.

VS-bolaget Andersen og Aksnes ska leverera komplett installation av rörsystem med värme, kyla, sprinkler och sanitet. Uppdraget för Teknisk Ventilasjon består av projektering och installation av luftbehandlingssystem. Förutom de 80 lägenheterna ingår även gemensamhetslokaler, förrådsytor, garage och en större affärslokal.

Meglergården kommer att byggas som ett eget stadskvarter medan Villa P är en mindre fastighet i mer modern arkitektur i trä och tegel. Beställare av projektet Meglergården och Villa P är Betonmast AS på uppdrag av Stor-Oslo Eiendom. Arkitekter är Lund+Slatto Arkitekter. Projektet ska vara färdigställt under 2021.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland