LVI Paavola och Sähkö-Buumi i samarbete i Helsingfors.

Instalco får multiuppdrag i Finland

Instalcos bolag LVI Paavola och Sähkö-Buumi i Finland har fått i uppdrag att göra gemensamma VS- och elinstallationer vid renovering av en större kontorsfastighet i Helsingfors.

Renoveringen gäller tiovåningsfastigheten Asemapäällikönkatu 12 på 18 000 kvadratmeter i Pasila i Helsingfors. Ordervärdet är cirka 52 miljoner kronor.

- Det här är ett bra exempel på samarbetet mellan våra dotterbolag i Finland som nu börjar ta fart, säger Robin Boheman, affärsområdesansvarig för Instalco Finland.

Uppdraget gäller bland annat att installera nytt fjärrkylsystem och undercentral där vattenledningar och system för värmefördelning kommer att förnyas. Även kylbatterier för luftbehandlingsaggregat ska installeras. Byggnadens energieffektivitet kommer att ökas genom installation av värmeåtervinningssystem.

- Installationerna av VS och el ska göras samtidigt som fastigheten kommer att vara i bruk vilket ställer extra krav på renoveringsarbetena. LVI Paavola och Sähkö-Buumi kommer att ha ett nära samarbete i projektet för att allt ska gå enligt plan, säger Tomi Paavola, vd på LVI Paavola.

Området Pasila fyra kilometer från Helsingfors centrum är ett av de viktiga utvecklingsområdena i Helsingfors med bland annat nya Tripla shoppingcenter och ny tågstation som ska underlätta pendling.

LVI Paavola och Sähkö-Buumi startar sina installationsarbeten under våren 2019 och ska vara klara i januari 2021. Kunden är Kiinteistö Oy Asemapäällikönkatu 12.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland