Løren Botaniske ska bestå av sju huskroppar med sammanlagt 389 nybyggda lägenheter. Illustration: Veidekke.

Instalco får nytt uppdrag av Veidekke i Norge

Instalcobolaget Romerike Elektro AS har tecknat ett nytt kontrakt med Veidekke Entreprenør AS. Uppdraget med ett ordervärde av 42 miljoner gäller elinstallationer i det nya lägenhetsområdet Løren Botaniske i Oslo.

Romerike Elektro och Veidekke har sedan tidigare ett långvarigt samarbete. Det nya projektet Løren Botaniske är en förlängning av lägenhetsprojektet Gartnerkvartalet där Romerike Elektro också utförde omfattande elinstallationer åt Veidekke.

- Vi är stolta över att få fortsatt förtroende att arbeta tillsammans med Veidekke och gemensamt utveckla moderna, energieffektiva och hållbara bostäder, säger Oskar Brustad Sjølie, vd på Romerike Elektro.

Løren Botaniske alldeles norr om centrala Oslo ska bestå av sju huskroppar med sammanlagt 389 nybyggda lägenheter med tillhörande garage, två affärslokaler och en förskola. Centralt i projektet är möjligheten är att bruka odlingsbar mark inom området.

Projektet utvecklas och byggs med ambitionen att bli BREEAM-NOR-certifierat. Det betyder att miljöhänsyn tas under hela byggperioden med stränga miljökrav i alla faser av byggprocessen.

Byggnationen har startat med en beräknad byggtid av fyra år.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland