Instalco får uppdrag genom svensk-norskt samarbete

Instalcobolaget Elkontakt har fått sitt första uppdrag utanför Sveriges gränser, tillsammans med det norska Instalcobolaget Vito. Projektet gäller installation av el och sprinkler i Vestby logistikcenter utanför Oslo. Totalt ordervärde uppgår till cirka 30 miljoner.

På Vestby logistikcenter ska två lagerbyggnader, en cross-dockingterminal samt kontorsutrymmen på totalt 45 000 kvadratmeter uppföras. Elkontakt har fått uppdraget att utföra installation av el, datanät, passagesystem och brandlarm, medan Vito ska utföra sprinklerinstallationer i fastigheterna.

Beställare är NREP Logicenters och hyresgäst är Prime Cargo som ska använda lokalen för livsmedel.

Elkontakt är specialister på installationer vid nybyggnationer, främst vid logistikcenters och lager- och produktionshallar, och har lång erfarenhet av den typen av projekt. Vito har stor erfarenhet av kompletta lösningar inom VS, sprinkler och ventilation.

- Projektet i Vestby blir vårt första projekt utomlands. Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med NREP Logicenters kring byggen av logistikcenters och vi stolta över att ha fått förtroendet att göra ett sådant här stort projekt åt dem även i Norge, säger Rickard Ärlig, VD på Elkontakt.

- Det här är ett mycket bra exempel på samarbete inom Instalco, där vi kan vara konkurrenskraftiga och samtidigt hitta den bästa lösningen för kunden, säger Vidar Lien, VD på Vito Teknisk Entreprenör AS i Drammen i Norge.

Projektet startar i slutet av april och ska vara klart i oktober.

Illustration: NREP.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland