Så ska Norges nya cykelvelodrom se ut. Illustration: Veidekke.

Instalco får uppdrag vid bygget av cykelvelodrom i Norge

Norska Instalcobolaget Vito har fått i uppdrag att utföra VS-arbeten vid bygget av ett nytt cykelcenter med velodrom i Asker utanför Oslo. Beställare av uppdraget är Veidekke Entreprenør och ordervärdet för Vito ligger på cirka 41 miljoner.

Projektet har namnet Asker Velo och består av två byggnader, den ena med en cykelvelodrom och den andra med lokaler för kontor, butiker, två skolor och en förskola, totalt 15 700 kvadratmeter. Vitos uppdrag är att leverera installationer av sprinkler, sanitet, värme, kyla och ventilation med en gemensam energicentral för de båda byggnaderna som ska hantera energi från 20 energibrunnar för bergvärme.

- Det här är ett bygge som gett stort eko i idrottsnorge och är ett prestigeprojekt för oss. Vi är stolta över att få vara med att bygga den här stora cykelanläggningen i Asker, säger André Skjelsbæk, vd på Vito.

Bygget av cykelvelodromen, som är en förlängning av en nuvarande idrottsanläggning, är en gemensam storsatsning från Norges Cykelförbund, Nordr Eiendom och Asker kommun. Cykelvelodromen med internationell tävlingsstandard kommer att ha en 200 meter lång bana med en multiidrottsyta i mitten. Anläggningen kommer att fungera som norska cykellandslagets tränings- och tävlingscenter.

Ambitionen är att projektet ska klassificeras som ett Hållbart Instalcoprojekt. Byggnationen startar under hösten 2020 och ska stå klart sommaren 2022.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland