Två Instalcobolag i samarbete vid Oslo City Airport. Illustration: Vedal.

Instalco får uppdrag vid Gardermoens nya flygplatsstad

Två norska Instalcobolag är delaktiga i utvecklingen av ett nytt handelsområde vid Oslo flygplats Gardemoen - Oslo Airport City. Teknisk Ventilasjon ska leverera ventilationsanläggning vid bygget av ett logistikcenter och Andersen og Aksnes ska leverera VS-installationer till en ny lagerbyggnad för speciallogistik. Det samlade ordervärdet är på cirka 42 miljoner norska kronor.

Oslo Airport City ska utveckla och bygga en ny flygplatsstad på totalt cirka en miljon kvadratmeter kommersiella ytor.

Andersen og Aksnes har uppdrag åt Vedal att utföra rörinstallationer för sanitet, värme, kyla och sprinkler till 15 000 kvadratmeter stor lagerbyggnad för speciallogistik. Byggherre är Oslo Airport City.

– Det här är vårt andra projektet vid Oslo Airport City efter att vi avslutat Porsche Center åt samma entreprenör. Vi är glada att vi har fått fortsatt förtroende efter ett framgångsrikt samarbete med kunden. Det här uppdraget är ett bygge som kräver extra hög säkerhet, och speciallösningar säger Joar Vellene vd, Andersen og Aksnes.

Teknisk Ventilasjon har en viktig roll i bygget av World Seafood Center som ska bli världens största logistikcenter för seafood och som när den står klar kommer att vara 55 000 kvadratmeter stor. Till terminalen ska Teknisk Ventilasjon leverera luftbehandlingssystem inklusive automationslösningar.

Båda uppdragen har inletts under hösten 2022 och ska vara färdigställda under 2023. Ambitionen är att båda projekten ska bli Hållbarhetsklassade Instalcoprojekt.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland