Instalco förstärker inom nätverksinstallation

Instalco förvärvar TelePatrol OY i Finland och stärker därmed sin ställning inom installation av fiber, data och nätverk. Bolaget med säte i Tuusula i norra delarna av Helsingfors omsätter cirka 48 miljoner kronor och har ett 30-tal anställda.

TelePatrol OY grundades 1997 och är specialiserade inom installation och service av telekommunikation, datanätverk, fiber och radio. Bolagets försäljning är primärt projektbaserat och kunderna utgörs till största delen av byggbolag, telenätsentreprenörer och el-firmor.

- Det finns en stark efterfrågan på fibermarknaden i Finland. Tillsammans med TelePatrol stärker vi vår ställning inom fiber- och datanätverksområdet. TelePatrol samarbetar sedan tidigare med flera Instalcobolag, bland andra Telefuusio, ett samarbete som vi nu kan vidareutveckla, säger Sami Vanhamaki, affärsområdeschef för el i Instalco Finland.

TelePatrol ser har huvudkontor i Tuusula i norra delarna av Helsingfors och har filialkontor Hyvinkää och Rovaniemi då bolaget arbetar över hela Finland.

- Vi ser fram emot att bli en del av Instalco och vara med och förstärka verksamheten inom vårt specialistområde, säger Jesse Ahola, vd på TelePatrol.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i TelePatrol OY med tillträde 20 januari.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland