Peter Westman, Instalco och Tobias Eriksson, Aircano

Instalco förstärker inom ventilation i Stockholm

Instalco stärker sin verksamhet inom ventilationsområdet genom förvärv av Aircano i Stockholm.

Aircano är ett Stockholmsbaserat ventilationsbolag som grundades 1993. Bolaget är specialister på fastighetstekniska installationer och service inom ventilationsområdet. För verksamhetsåret 2017 uppgick omsättningen till cirka 60 miljoner kronor.

- Med Aircano fortsätter vi vår expansion i Stockholmsområdet och stärker upp inom ventilation. Aircano är ett stabilt bolag som har visat upp starka marginaler och ett moget ledarskap som passar väl in i Instalcofamiljen, säger Peter Westman, affärsområdesansvarig för Instalco Öst.

Aircano har under 25 års tid arbetat med att optimera ventilation, komfort, ekonomi och miljö i fastigheter. Bolaget är specialister på flerbostadshus samt OVK-besiktning (Obligatorisk ventilationskontroll) och arbetar främst mot fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och näringsidkare i Stockholm och Mälardalen.

- Med lång erfarenhet av branschen känns det nu som ett spännande steg att gå vidare inom Instalco för att fortsätta att utveckla Aircano, säger Tobias Eriksson, VD på Aircano.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Aircano AB med tillträde idag 4 februari.

 

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland