Gustaf Larsson Ernefeldt, Magnus Medrin, Patrik Persson och Niclas Moberg.

Instalco fortsätter breddningen i Kalmar

Instalco förvärvar Calmarsunds VVS AB. Genom förvärvet blir Instalco multidisciplinära i Kalmar och kan nu leverera ett fullt erbjudande av de tekniska disciplinerna el, VS och ventilation i regionen.

Calmarsunds är en helhetsleverantör inom VVS och el och har specialiserat sig på servicejobb till fastighetsägare och större VS-entreprenader. Bolaget har 26 medarbetare och omsatte cirka 68 miljoner under det senaste räkenskapsåret.

- Calmarsunds är ett välorganiserat och stabilt bolag med ett ledarskap som passar väl in i Instalco. De har sedan tidigare ett samarbete med de redan befintliga Instalcobolagen Avent och Elovent i Kalmar, vilket nu kommer att kunna stärkas ytterligare, säger Patrik Persson, affärsområdesansvarig Instalco Syd.

Marknaden för Calmarsunds är i sydöstra Småland, med fokus på områdena kring Kalmar, Nybro, Mönsterås, Torsås, Emmaboda och Öland. Kunderna är både företag och privata. Bolaget bildades år 2000 av Niclas Moberg och Magnus Medrin, vilka båda kommer att vara kvar och leda företaget vidare.

- Vi ser fram emot att bli en del av Instalco, med de spännande möjligheter som det innebär här i Kalmarregionen. Det kommer att bli mycket bra både för våra medarbetare och kunder, som kommer att få ta del av Instalcos erbjudande och kapacitet, säger Niclas Moberg, vd på Calmarsunds.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Calmarsunds VVS AB med tillträde 27 april.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland