Gustaf Larsson Ernefelt, Mathias Asplund, Kenneth Nilsson och Peter Hjerpe.

Instalco fortsätter expansionen i Östergötland

Instalco förvärvar Rörmokaren AB i Norrköping och fortsätter därmed sin expansion i Östergötland. Bolaget är starka inom serviceområdet vilket ligger i linje med Instalcos strategi att växa där.

Rörmokaren grundades 1989 och har ett 20-tal anställda. För verksamhetsåret 2019/2020 uppgick omsättningen till cirka 31 miljoner.

- Vi har tidigare varit starka inom el i Östergötland och genom förvärvet av Rörmokaren tar vi nu position även inom VS i den regionen och blir helt multidisciplinära. Rörmokaren kommer att passa väl in tillsammans med de övriga bolagen vi har i området, säger Peter Hjerpe, affärsområdesansvarig Instalco Öst.

Rörmokaren erbjuder ett komplett utbud av tjänster inom VVS-området. Uppdragen omfattar allt från totalentreprenader inom industri, kontor och affärsanläggningar till servicearbeten. De huvudsakliga kunderna är fastighetsbolag, byggföretag och bostadsrättsföreningar.

- Det känns mycket stimulerande att gå in i Instalco och börja samarbeta med övriga bolag i koncernen, speciellt de som finns på vår lokala marknad. Vi är glada att kunna bidra med VVS bland Instalcos bolag i Östergötland och att få tillgång till övrig kompetens i koncernen, säger Mathias Asplund, vd på Rörmokaren.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Rörmokaren AB med tillträde 12 maj 2021.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland