Gustaf Larsson Ernefelt, Johan Larsson, Mats Fernlund, Lars-Åker Ericsson och Per Sjöstrand.

Instalco fortsätter expansionen längs Norrlandskusten

Instalco förvärvar Kempes El AB i Kramfors och fortsätter därmed sin expansion längs Norrlandskusten. Bolaget grundades 1931 och har en omsättning på cirka 85 miljoner.

Kempes El är ett anrikt elinstallationsföretag i Västernorrland med inriktning på projektering och installationer av elanläggningar för industri, handel och bostäder. Bolaget har 66 anställda.

- Kempes El är ett mycket välrenommerat och välskött bolag med över 90 år i branschen. Med förvärvet förstärker vi vår närvaro i ytterligare i Västernorrland och Västerbotten tillsammans med de bolag vi har där. Vi är väldigt glada över att få in Kempes El i gruppen vilka kommer att bli ett bra komplement till våra övriga bolag, säger Johan Larsson, affärsområdesansvarig Instalco Norr.

Bolagets huvudkontor är i Kramfors och de har även lokala kontor i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall och Sävar utanför Umeå. Den huvudsakliga sysselsättningen är projektering och installationer inom el, brand- och inbrottslarm, passageanläggningar, kameraövervakning, reservkraft samt industriservice och högspänning

- Vi kan med vår kompetens vara med och bidra till utvecklingen av Instalco och även dra nytta av Instalcos nätverk och kunnande. Vi ser fram mot att utveckla vår verksamhet med de affärsmöjligheter som skapas vid ett inträde i Instalco, säger Lars-Åker Eriksson, vd på Kempes El.

Kempes El räknar 1931 som sitt formella stiftelseår men bolaget har anor tillbaka till i början av seklet. Bolagsbildandet 1931 var en direkt fortsättning av en elfirma som grundades i Härnösand 1918.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Kempes El AB med tillträde 24 februari.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland