Jonas Björk, Mats Johnson, Anders Carlsson, Anders Kallin, Johan Larsson, Robin Boheman, Lars Hågestam, Göran Jonsson, Gustaf Larsson Ernefelt och Paul Talani.

Instalco förvärvar energikonsultbolag

Instalco förvärvar App Start-Up AB och växer därmed inom energiområdet. App Start-Up är ett konsultbolag inom energibranschen och är specialiserade inom projektgenomförande och driftsättning av energianläggningar.

Bolaget hade det senaste verksamhetsåret en omsättning på 97 miljoner och kommer att stärka Instalcos kompetens inom energibranschen.

App Start-Up erbjuder tjänster inom automation, elkonstruktion, elkraft, processtyrning och instrumentering. Bolaget grundades 1995 och har idag ett 60-tal anställda med kontor på nio orter i Sverige med huvudkontor i Stockholm.

- Genom förvärvet av App Start-Up förstärker vi ordentligt inom energiområdet. Bolaget passar mycket väl in i vår växande industrigrupp, framför allt med deras expertis inom automation, elkraft och process. App Start-Up är ett av Sveriges större privatägda konsultbolag inom energibranschen och ett mycket välskött bolag med bred geografisk marknad och stark kundbas, säger Gustaf Larsson Ernefelt, förvärvschef på Instalco.

App Start-Ups kunder är till största delen energibolag som Fortum, EON, Stockholm Exergi, OKG och Vattenfall men även industribolag som ABB och Siemens.

- Vi ser fram emot att bli en del av Instalco och vara med och utveckla verksamheten. I Instalco har vi i App Start-Up också möjlighet att ta nästa steg i vår egen utvecklingsresa, säger Anders Kallin, vd i App Start-Up.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i App Start-Up AB med tillträde 24 augusti.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland