Tobias Eriksson, Per Forssén, Christer Forssén, Johan Forssén och Gustaf Larsson Ernefelt.

Instalco förvärvar Forsséns Elektriska

Instalco förvärvar Forsséns Elektriska AB i Södertälje och växer därmed inom styr- och reglerteknik. Bolaget är specialist på automationsinstallationer i känsliga miljöer som sjukhus och läkemedelsproduktion.

Forsséns Elektriska grundades 1979 och har 40 anställda. Det senaste verksamhetsåret uppgick omsättningen till cirka 65 miljoner. Bolaget är inriktade på el inom styr- och reglerteknik för industri- och läkemedelsprocesser samt fastighetsautomation.

- Forsséns är ett välrenommerat och välskött bolag med rätt ledning för att passa in i Instalcokulturen. Med Forsséns får vi hög kompetens inom styr- och reglerteknik och de blir framför allt en naturlig samarbetspartner till Instalcobolaget JN El i Södertälje, säger Tobias Eriksson, affärsområdeschef Instalco Stockholm.

Bolaget arbetar både med nyproduktion och ombyggnationer och de agerar ofta som underentreprenör i större byggprojekt. De största kunderna är Nordomatic och Lindinvent.

- Vi ser fram emot att bli en del av Instalco och komplettera gruppen med vår specialistkompetens och kunskap. Inom Instalco får vi möjlighet att utveckla vår personal och verksamhet, säger Johan Forssén, vd på Forsséns Elektriska.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Forsséns Elektriska AB med tillträde 5 juli.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland