Highcon är nischade på industriställningar.

Instalco förvärvar Highcon AB

Instalco har tecknat avtal om att förvärva majoriteten av Highcon AB och stärker därmed sin industridisciplin. Bolaget bedriver sin verksamhet inom uthyrning och montering av industriställningar.

Bolaget med cirka 120 anställda bedriver sin verksamhet över större delen av norra Sverige och har sitt säte i Härnösand. Det senaste verksamhetsåret hade bolaget en omsättning om cirka 325 miljoner.

- Genom förvärvet av Highcon fortsätter vi enligt vår strategi att stärka vår industrisatsning. Flera av våra bolag inom Instalco samarbetar idag med Highcon samt köper deras tjänster. Nu skapar vi möjligheter för utvecklat samarbetet samt att tillsammans med vd Daniel McCabe och hans team fortsätta Highcons tillväxtresa, säger Robin Boheman, vd Instalco.

Highcon grundades 2013 och är idag väletablerat inom ställningsbranschen. Företaget har byggts upp till att vara en ledande aktör inom olika typer av ställningar. Fokus ligger på ställningsbyggnation mot industrin och olika typer av väderskydd.

- Highcon och deras verksamhet passar mycket väl in i Instalco. Vi ser en stor potential till synergier med våra industribolag där vi mot deras kunder nu också kan erbjuda ställningsmontage, vilket är en stor del i många industriprojekt. Highcons etablering i norra Sverige passar oss också mycket bra med den industrimarknad som finns där och är planerad de kommande åren, säger Johan Larsson, affärsområdeschef Instalco Norr.

- Med Instalco som partner kommer vi på ett ännu bättre sätt att förstärka vår position som ledande i branschen och öka vår leveranskapacitet i samband med den stora mängden affärsmöjligheter som påbörjats och planeras i Norrland, säger Daniel McCabe, vd på Highcon. Daniel och ledningsteamet i Highcon kommer att fortsätta i sina nuvarande positioner.

Förvärvet är villkorat godkännande av Konkurrensverket. Instalco förvärvar 70 procent av aktierna i Highcon AB med förväntat tillträde under mars eller april.

 

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland