Roger Aksnes, Instalco och Lars Medby, Medby AS

Instalco förvärvar i Lillehammer

Instalco etablerar sig på ny geografisk marknad i Norge genom förvärv av VS-företaget Medby AS. Genom förvärvet etablerar Instalco verksamhet i Lillehammer med omnejd och fortsätter sin expansion i Norge.

Medby grundades 2002 och har idag ett 35-tal anställda. Bolaget har sin bas i Lillehammer och har verksamhet Oppland fylke från Dovre till Hamar. Medby tillhandahåller VS-tjänster och rörläggararbeten inom bygg och anläggning. För verksamhetsåret 2018 uppgick omsättningen till cirka 55 miljoner norska kronor.

- Med förvärvet av Medby går vi in på en ny geografisk marknad i Norge där Instalco inte tidigare funnits. Lillehammer och angränsande områden har god tillväxt och är ett strategiskt område för Instalco i den norska expansionen. Medby har en stark lokal position på marknaden och är ett stabilt bolag med god lönsamhet, säger Roger Aksnes, affärsområdesansvarig för Instalco Norge.

Medby är specialister på ramavtal och serviceuppdrag inom bygg och anläggning. Bolaget har hög kompetens inom värme, kyla, sprinkler och sanitet. Bland de största kunderna finns entreprenadbolagen Backe Oppland och Gausdal Bruvoll samt kommunerna Lillehammer, Øyer och Gausdal.

Bolaget drivs idag av delägaren och vd:n Lars Medby som kommer att vara kvar i sin roll i bolaget.

- Sedan i mitten av 2000-talet har vi byggt upp och utvecklat Medby till vad det är idag och vi är nu redo att ta nästa steg inom Instalco. Vi ser fram emot utveckling och samarbeten med övriga Instalcobolag för att stärka vår verksamhet ännu mer, säger Lars Medby, vd i Medby.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Medby AS med tillträde 1 oktober.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland