Instalco förvärvar norska ventilationsbolaget

Instalco fortsätter sin expansion i Norden. Instalco köper nu Vito som sitt första ventilationsbolag i Norge. Vito har 95 anställda och omsätter drygt 160 MNOK. Köpet gör att Instalco får ett komplett erbjudande inom marknaden för tekniska installationer i Oslo samt Drammen och Tönsberg.

Köpet av Vito är ett viktigt steg i vår expansion i Norge. Vito har varit ett mycket framgångsrikt företag genom åren. Instalco får genom köpet ett starkt fäste i Oslo och kan erbjuda våra kunder kompletta lösningar inom el, vs och ventilation. Vito är vår första satsning på ventilation i Norge och tillsammans med våra andra bolag ser vi positivt på fortsatt tillväxt i Oslo och i andra delar av Norge, säger Per Sjöstrand, VD för Instalco.

Vito grundades år 2002 och har sedan starten haft en bra organisk tillväxt och även vuxit geografiskt. Bolaget finns nu i Drammen, Oslo och Tönsberg. Bolaget har idag 95 anställda. Företagets geografiska spridning gör det möjligt att få ett nära samarbete med befintliga bolag inom Instalco i Oslo-regionen. Ägarna av Vito kommer att fortsätta i sina nuvarande roller och Vidar Lien kommer att fortsätta som VD.

Att bli en del av Instalco passar våra strategiska ambitioner om tillväxt och ger en möjlighet att utveckla och säkra vår organisation för framtiden. Ägarskiftet innebär inga organisatoriska förändringar. Vi kommer att fortsätta arbeta i våra existerande projekt och samtidigt fokusera på att vara en bra leverantör och attraktiv arbetsgivare, säger Vidar Lien, VD för Vito.

Tidigare i år förvärvade Instalco de norska elbolagen Romerike Elektro AS, AR Elektroprosjekt AS och Rørteft.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland