Instalco förvärvar Sprinklerbolaget och skapar nytt verksamhetsområde

Instalco breddar sig till sprinklerområdet genom förvärv av Sprinklerbolaget Stockholm AB, med rikstäckande verksamhet inom brandskydd och sprinklersystem.

Sprinklerbolaget grundades 2007 och har idag 45 anställda vid sina kontor i Västerås, Helsingborg och Säffle. För verksamhetsåret 2017 uppgick omsättningen preliminärt till cirka 75 miljoner kronor. Bland kunderna finns IKEA, DHL, Akzo Nobel, Peab och Fastec.

Sprinklerbolaget är ett SBF-certifierat brandskyddsföretag och erbjuder såväl projektering som installation, service och underhåll av automatiska släcksystem med tyngdpunkt på vattensprinkler. Under 2017 startades även dotterbolaget Automationsbolaget Sverige AB, som erbjuder styrprogram för ventilationssystem.

- Genom förvärvet av Sprinklerbolaget breddar vi Instalco med ett nytt verksamhetsområde. Vi ser många synergier mellan våra befintliga enheter och Sprinklerbolaget, som arbetar inom samma geografiska områden. De har också sedan tidigare samarbete med ett antal av våra bolag, exempelvis Rörläggaren vid byggnationen av forskningsanläggningen ESS i Lund samt Knutpunkten i Helsingborg, säger Per Sjöstrand, VD för Instalco.

Sprinklerbolaget ägs av 6 medarbetare inklusive VD Thomas Hyllén Olsson, som alla stannar kvar i sina respektive roller.

- Det känns mycket spännande att bli en del av Instalcos framgångsrika grupp av bolag. Genom Instalco kommer vi få möjlighet att nå nya kunder, och vi kan inleda samarbeten med de andra Instalcobolagen som vi annars inte hade kunnat göra, säger Thomas Hyllén Olsson, VD för Sprinklerbolaget.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Sprinklerbolaget Stockholm AB med tillträde idag den 9 januari 2018.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland