Gustaf Larsson Ernefelt, Lars-Erik Holmqvist, Patrik Persson, Rose-Marie Holmquist, Magnus Holmquist, Maria Biskop och Robert Holmquist.

Instalco förvärvar Sydsvenska Elanläggningar

Instalco förvärvar Sydsvenska Elanläggningar SSE AB och växer därmed inom området elkraft. Bolaget med huvudkontor i Blomstermåla i Småland har en omsättning på cirka 100 miljoner.

SSE är en helhetsleverantör inom elkraft och elinstallationer med fokus inom processindustri och verkstadsindustri. Bolaget grundades 1989 och har idag ett 70-tal anställda.

- Med SSE förstärker vi dels vår närvaro i Småland, dels vårt erbjudande mot industriområdet. SSE har också ett omfattande geografiskt nätverk och är högt specialiserade inom sin nisch och passar därför bra in i Instalco, säger Patrik Persson, affärsområdeschef Instalco Syd.

SSE har historiskt varit starka inom träindustrin och bilindustrin och bolagets övriga kunder består huvudsakligen av byggföretag, kommuner, landsting och verkstäder. Kunderna verkar både i Sverige och utomlands. Som helhetsleverantör erbjuder bolaget både projektering, konstruktion och installation.

- Att gå in i Instalco är ett naturligt steg för oss för att ta SSE till nästa nivå. Vi ser fram emot att bli en del i Instalcos lag och både kunna utveckla våra affärer och våra medarbetare, säger Magnus Holmquist, vd i SSE.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Sydsvenska Elanläggningar SSE AB med tillträde 16 september.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland