Kristoffer Stralström, Robin Boheman, Ulf Bergquist, Andreas Kreü, Emil Bergquist, Klas Larsson, Jimmy Andersson, Tobias Godlund och Gustaf Larsson Ehrenfelt.

Instalco förvärvar Ventpartner

Instalco växer inom ventilationsområdet genom förvärv av Ventpartner i Sverige AB. Bolaget med en omsättning på cirka 250 miljoner finns i Linköping, Norrköping, Katrineholm, Västerås och med huvudkontor i Örebro.

VentPartner med ett hundratal anställda arbetar med kompletta ventilationslösningar och service.

- Flera av våra dotterbolag har sedan tidigare ett nära samarbete med Ventpartner och tillsammans blir vi nu en större multidisciplinär spelare i Mälardalen, Östergötland och Örebro län. Ventpartner blir vårt första riktigt stora bolag inom ventilation vilket gläder oss, säger Klas Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Väst.

VentPartner är specialiserade på inomhusklimat och levererar tjänster som energieffektivisering, kyla och värme, ventilation, styr- och reglerteknik, service och ventilationskontroll. Kunderna består framförallt av fastighetsägare, byggentreprenörer och industribolag där de största kunderna är NCC och Peab. De vanligaste uppdragen gäller kontorshus, sjukhus, badanläggningar, skolor och liknande.

Bolaget grundades 2010 och ägs till största delen av Ulf Bergquist som kommer att vara kvar i sin roll som vd och affärsutvecklare.

- Vi ser fram emot att bli en del av Instalco och tillsammans med dess dotterbolag kunna utveckla gemensamma affärer. Vi har alltid strävat efter att vara det självklara valet som samarbetspartner när det gäller inomhusklimat och nu tar vi nästa steg i vår resa med Ventpartner, säger vd Ulf Bergquist.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Ventpartner i Sverige AB inklusive dotterbolag, med tillträde 1 juli.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland