Instalco förvärvar ytterligare i Lillehammer

Instalco expanderar i centrala Norge genom förvärv av VS-bolaget Haug og Ruud VVS AS i Lillehammer. Förvärvet är ett steg mot att bli multidisciplinära i regionen.

Haug og Ruud skapades i sin nuvarande form 2015 men har lokal förankring och historia sedan 1894 och har idag 31 anställda. Bolaget har sin bas i Lillehammer och har huvudsakliga verksamhet i Innlandet fylke, men även utanför regionen med fasta samarbetspartners.

Haug og Ruud tillhandahåller tjänster inom ventilation, automation, värme, kyla, sanitet och sprinkler och utför arbeten för såväl företag som privatpersoner. För verksamhetsåret 2018 uppgick omsättningen till cirka 71 miljoner norska kronor.

- Vi är glada att få med oss Haug og Ruud som är välskött bolag med god lönsamhet. Med förvärvet får vi också in disciplinen ventilation i vårt utbud i regionen, säger Roger Aksnes, affärsområdesansvarig för Instalco Norge.

Haug og Ruud tillhandahåller också servicetjänster för eftermarknaden vilket är i linje med Instalcos nya strategi att öka serviceutbudet inom koncernen.

- Vi gläder oss att bli en del av Instalco och ser fram emot att kunna vidareutveckla Haug og Ruud och vår verksamhet tillsammans med övriga bolag i koncernen, säger Sigbjørn Dalseghagen, vd i Haug og Ruud.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Haug og Ruud VVS AS med tillträde 24 februari.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland