Instalco installerar sig i Örnsköldsvik

Instalco förstärker sin position längs den svenska Norrlandskusten genom förvärv av en företagsgrupp bestående av Inlands Luft AB, Keyvent AB och Melins Plåtslageri AB. Bolagen verkar i och omkring Örnsköldsvik främst inom områdena ventilation, värme och sanitet.

Bolagen har tillsammans 35 medarbetare och den gemensamma omsättningen var 93 miljoner det senaste verksamhetsområdet.

- Jag är mycket glad över att vi nu för första gången kan sätta ner vår flagga i Örnsköldsvik som tidigare varit en vit fläck för oss. Den här företagsgruppen både kompletterar Instalco väl samt ger möjlighet till nya synergier, säger Johan Larsson, affärsområdeschef Instalco Norr och Industri.

Företagsgruppen Inlands, Keyvent och Melins samarbetar sedan tidigare med flera Instalcobolag, bland andra Orab, Miljöventilation och Kempes El. Samarbete, best practice och korsförsäljning mellan bolagen i Instalco är en av hörnstenarna i affärsmodellen.

Inlands grundades 2006 och är aktivt inom ventilation och VS, Melins grundades 1955 och bedriver verksamhet inom tunnplåtsbearbetning och tillverkning av ventilationsprodukter. Keyvent grundades 1994 och erbjuder totallösningar inom industriella VVS-system.

- Vi går in i Instalco för det är en stor möjlighet att ta våra företag till nästa nivå genom det samarbetet som finns i Instalco. Vi ser fram emot att utveckla verksamheten längs Norrlandskusten, säger Leif Wallrud, vd i Inlands Luft och Keyvent.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Inlands Luft AB, Keyvent AB och Melins Plåtslageri AB med tillträde 1 juli.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland