Robin Boheman, Stefan Ullsand, Patrik Persson, Emil Björling, Bengt Löfqvist och Gustaf Larsson Ernefelt.

Instalco installerar sig i Växjö

Instalco tar nu plats även i Växjö genom förvärv av Elinstallationer Ullsand Bengtsson AB (Elub). Med förvärvet etablerar nu Instalco verksamhet i Kronobergs län där man inte tidigare varit verksamma.

Elub utför elinstallationer inom starkström, tele, tv och datornätverk. Bolaget har 30 anställda och omsatte under verksamhetsåret 2018/2019 cirka 69 miljoner.

- Med Elub kliver vi in på en helt ny marknad i Småland och Kronobergs län, som tidigare varit en vit fläck för oss. Elub är ett stabilt och moget bolag och nu breddar vi vår verksamhet och vårt utbud i södra Sverige, säger Patrik Persson, affärsområdesansvarig för Instalco Syd.

Elub startade sin verksamhet 2001 och har en stor andel återkommande kunder. Kunderna är både offentliga och privata bolag så som byggbolag, fastighetsägare och kommuner. Bolaget ägs och drivs av Stefan Ullsand, Bengt Löfqvist och Emil Björling.

- Efter nära tjugo år är det nu dags att ta nästa steg för Elub. Att bli en del av Instalco ger oss nya möjligheter att ta bolaget och personalen till nästa nivå. Vi ser fram emot att ta del av samarbetet inom Instalco och jobba ihop med de andra bolagen och personerna i koncernen, säger Stefan Ullsand, vd på Elub.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Elinstallationer Ullsand Bengtsson AB med tillträde 16 januari.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland