Johan Larsson Instalco, Gustaf Larsson Ehrenfelt Instalco och Tommy Kvarnström Henningsons.

Instalco köper anrikt företag i Falun

Instalco förstärker sin elverksamhet genom förvärv av Henningsons Elektriska AB i Falun. Bolaget grundades 1939 och omsättningen uppgår till cirka 135 miljoner.

Henningsons är ett anrikt Dala-företag inom elinstallation samt storköksutrustning. Kunderna är framför allt byggbolag, kommuner, industrier och fastighetsbolag men även restauranger, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Bolaget har idag 72 anställda.

- Henningsons är ett mycket välrenommerat och välskött bolag med över 80 år i branschen. Med förvärvet förstärker vi vår närvaro i Dalarna ytterligare som är strategiskt viktigt för oss. Vi är väldigt glada över att få med Henningsons i gruppen vilka kommer att bli ett mycket bra komplement till övriga bolag, säger Johan Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Norr.

Bolaget har specialiserat sig inom sju kompetensområden: elinstallation, industriservice, vitvaruservice, storkök & restauranger, kyla & värme, tvättstugor och säkerhet.

- Vi är övertygade om att vi kan bidra med vår kompetens till Instalco och även dra nytta av Instalcos nätverk och kunnande. Vi ser fram mot att utveckla vår verksamhet med de affärsmöjligheter som skapas vid ett inträde i Instalco. Vi har alltid strävat efter att utvecklas med nya tjänster, nya möjligheter och ny kunskap, säger Tommy Kvarnström, vd på Henningsons.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Henningsons Elektriska AB med tillträde 17 oktober.

130 lokala företag  i Sverige, Norge och Finland