Instalco passerar milstolpen 100 dotterbolag

Instalco förvärvar Kompressorteknik ML AB och växer inom affärsområdet Industri. Förvärvet innebär att Instalco nu passerat milstolpen 100 dotterbolag.

Kompressorteknik har huvudkontor i Ludvika med en filial i Falkenberg. Bolaget hade det senaste verksamhetsområdet en omsättning på 37 miljoner.

- Den här dagen är en milstolpe för oss inom Instalco. Vi är mycket stolta över våra hundra dotterbolag och vi kommer att fortsätta vår förvärvsresa och hitta de främsta företagen och föra dem samman och skapa synergier. Vi har skapat Instalco för att vara den bästa ”hamnen” för installationsbolag, säger Robin Boheman, vd i Instalco.

Kompressorteknik är specialiserade på kompressorer inom industrier, bryggerier och biogasproducenter. Bolaget tillhandahåller installation, försäljning, service, reparation och övervakning.

- Genom Kompressorteknik gör vi en intressant breddning inom industriområdet. Bolaget har en stark hållbarhetsprofil som passar väl in i Instalco-gruppen med våra hundra dotterbolag, säger Johan Larsson, affärsområdeschef Instalco Norr.

Kompressorteknik bildades 2009 och har idag 13 anställda. Bolaget levererar sina tjänster och produkter till främst till företag inom bryggerinäringen och biogasproduktion där de största kunderna är de ledande inom respektive område.

- Genom att gå in i Instalco har vi möjlighet att ta vårt bolag till nästa nivå i utvecklingen. Extra roligt är såklart att vi blev det hundrade dotterbolaget i Instalco, säger Mathias Lindgren, vd i Kompressorteknik.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Kompressorteknik ML AB med tillträde 26 oktober.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland