Vesa Elopami, vd UAH och Tero Viinikka, affärsområdeschef för Instalco Finland VS och ventilation.

Instalco startar första egna bolaget i Finland

Instalco startar nu sitt första egna bolag i Finland - Uudenmaan Automatiikkahuolto Oy (UAH). Bolaget kommer att arbeta med fastighetsautomation där huvudfokus kommer att vara serviceuppdrag.

UAH kommer huvudsakligen att vara verksamt i Helsingforsområdet och bolaget har kontor i Vanda och Hyvinge norr om Helsingfors. Vd för UAH är Pasi Elolampi som driver bolaget tillsammans med Vesa Kallinen. Tillsammans har de lång erfarenhet inom automationsområdet.

- Tillsammans med dessa två nyckelpersoner tar vi nu ett nytt stort steg inom Instalco Finland med vårt första start up-bolag. UAH kommer att bygga upp sin verksamhet byggd på stor erfarenhet och med support från Instalco och dotterbolag i Finland. Ett bolag som är experter på automation blir ett mycket bra komplement till våra el- och VS-bolag i Finland, säger Tero Viinikka, affärsområdeschef för Instalco Finland VS och ventilation.

UAH är i huvudsak ett servicebolag men de bedriver även viss projekt- och entreprenadverksamhet inom automationsområdet. UAH är det första Instalcobolaget i Finland som är specialiserade på fastighetsautomation.

- Vår idé med UAH är att leverera kvalitetsservice och göra livet för våra kunder enklare. Vi ser fram emot att bygga upp vår verksamhet inom Instalco Finland. Vi har en lång bakgrund inom automationsområdet och kommer att arbeta med många av våra kunder från tidigare uppdrag, säger Pasi Elolampi, vd för UAH.

Pasi Elolampi är 45 år och har en gedigen erfarenhet inom automation och systemdrift vid flera bolag, från installatör till vd.

UAH fanns som bolag första gången redan i början av 1980-talet men har varit vilande de senaste 15 åren. Tillkomsten av UAH i modern skepnad har skett genom Instalcos start up-modell som framgångsrikt har använts i Instalco Sverige sedan flera år.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland