Anders Lundin och Fredrik Hautau.

Instalco startar nytt affärsområde för automation

Instalco startar ett nytt affärs- och verksamhetsområde inom fastighetsautomation. Centralt i den nya satsningen blir det nystartade bolaget Inmatiq med specialisering inom automationslösningar för fastighet och industri.

- Vår uppbyggnad av Intec inom teknikkonsultområdet där vi nu har 400 konsulter i tre länder har varit framgångsrik. Nu startar vi upp inom automation och bygger en liknande satsning med samma modell. Vi breddar alltså vi vår teknikkonsultsatsning genom två varumärken, Inmatiq och Intec, säger Johan Larsson, divisionschef Instalco, som var med och ansvarade för att starta upp teknikkonsultverksamheten Intec i Instalco.

Organisatoriskt kommer affärsområde Inmatiq att ligga under division Teknikkonsult. Affärsområdeschef för Inmatiq är Fredrik Hautau. Fredrik har lång erfarenhet i branschen där han bland annat varit regionchef på WSP och Bravida.

I takt med ökade krav på digitalisering och resursbesparande åtgärder för fastigheter, industrier och anläggningar blir området automation allt viktigare. Inmatiq kommer att ha fokus på energieffektivisering och automation inom fastighets- och processområdet.

- Det här är en satsning inom ett område som verkligen ligger i tiden. Inmatiq kommer att vara något nytt, ett snabbfotat bolag som inte sitter fast i gamla system. Vi kommer att bygga Inmatiq med Instalcos start-up-modell på samma sätt som vi organiskt byggt Intec, säger Anders Lundin, divisionschef Instalco Teknikkonsult där affärsområdena Intec och Inmatiq nu ingår.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland