Robin Boheman, CFO och Anders Lundin, affärsområdesansvarig Instalco Teknikkonsult.

Instalco startar nytt affärsområde för konsultverksamhet

Instalco startar nu formellt sitt nya affärs- och verksamhetsområde Teknikkonsult. Centralt i det nya området blir bolaget Intec under ledning av Anders Lundin som kommer att ingå i Instalcos koncernledning.

Under hösten har verksamheten varit i en uppbyggnadsfas och ett hundratal tekniska konsulter är nu igång inom affärsområdet. Intec genomför uppdrag framför allt för externa kunder men även för andra bolag inom Instalco-koncernen.

- För att kunna erbjuda kunden de mest hållbara och energieffektiva tekniska lösningarna tar vi hem projekteringsarbetet till installationsbranschen. Med egna tekniska konsulter i Instalco kan vi nå kunden i ett tidigare skede och erbjuda en bredare produkt till ännu fler kunder, säger Per Sjöstrand, vd i Instalco.

Teknikkonsult blir både en ny disciplin och ett nytt affärsområde inom Instalco med Anders Lundin som ansvarig. Anders har en lång bakgrund i branschen och kommer senast från AFRY där han verkade som affärsområdeschef.

Intec etablerade på nio orter
Drivande inom området Teknikkonsult blir det nya dotterbolaget INTEC som etablerats enligt Instalcos start up-modell där Anders Lundin är vd. Intec har under hösten börjat bygga upp sin verksamhet och har idag kontor i Falun, Borlänge, Avesta, Västerås, Norrköping, Örebro, Eskilstuna, Karlstad och Borås.

- Det finns en stor potential att utveckla installations- och byggbranschen inom det här området genom att integrera projektering, tekniskt utförande och förvaltning. Med INTEC har vi ambitionen att bli en komplett installationskonsult över hela Norden, säger Anders Lundin.

Teknikkonsulterna i Intec är ingenjörer inom el, ventilation, VS, energi, industri och brandskydd. Kärnverksamheten är projektering och bolaget utför även andra tjänster som exempelvis besiktning, installationssamordning, miljösamordning, riskhantering, kalkyl och utredning.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland