Kennth Andersson, Vd på nystartade Instalcobolaget K.W.A Rör.

Instalco startar VS-bolag på Österlen

K.W.A Rör är ett nytt Instalcobolag i Skåne. Dock är det inte ett uppköpt bolag utan ett helt nytt som startats upp av Instalco tillsammans med Kennth Andersson i Ystad.

- Nu har vi dragit igång verksamheten med ett tiotal montörer och vi fokuserar på service och mindre entreprenader inom VS. Under året är målet att växa till dubbla styrkan, säger Kennth Andersson, Vd på K.W.A Rör.

K.W.A Rör utgår med sin verksamhet från Ystad och Österlen och opererar i området mellan Skurup och Kristianstad. Bolaget erbjuder tjänster inom service och ramavtal och jobbar bland annat med installationer av undercentraler och värmepumpar samt stambyten och badrumsrenoveringar. Kunderna är främst kommuner, lokala fastighetsbolag, mindre entreprenörer och bostadsrättsföreningar.

Idén med att Instalco själv startar upp egna bolag har vuxit fram som ett komplement till den huvudsakliga förvärvsstrategin. Instalcos ”Start up-modell” kommer att användas vid speciella tillfällen med en enkel och standardiserad uppstartsprocess då rätt förutsättningar och rätt entreprenör finns.

- Det var en lockande utmaning att bygga upp en sånt här bolag själv här på Österlen. Jag har gjort liknande utvecklingar av verksamhet tidigare men nu får jag göra det mer personligt. Instalcos ”start up-modell” är en intressant lösning som har passat oss perfekt, säger Kennth Andersson.

Kennth Andersson kommer senast från GK Rör där han var distriktschef och själv kommer han från en riktig rörläggarfamilj med tre generationer i rörläggaryrket.

Namnet K.W.A Rör då? Kennth William Andersson Rör.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland